Poptähti vasten tahtoaan

Muistelmista tulee fiilis, että kaikesta huolimatta elämä on kaunista, Tero Alanko kirjoittaa.

muistelmat
Teksti
Tero Alanko

Irlantilaisesta Sinéad O’Connorista tuli tähti yllättäen ja yhdessä hujauksessa. Hän esitti toisella albumillaan (I Do Not Want What I Haven’t Got, 1990) Princen säveltämän ja sanoittaman Nothing Compares 2 U -balladin. Music Televisionin alituiseen pyörittämällä videolla O’Connor alkoi itkeä kesken laulun. Se jäi ihmisten mieleen.

Muistelmat-kirjassa Sinéad O’Connor (s. 1966) kertoo itkeneensä äitinsä kuolemaa. Äiti oli menehtynyt autokolarissa muutamaa vuotta aiemmin, mutta laulun sanat palauttivat hänet mieleen: ”All the flowers that you planted, mama, in the backyard / all died when you went away.”

Sinéad O’Connor rakasti ja vihasi äitiään, joka oli lapsiaan pahoinpidellyt ja nöyryyttänyt hullu. Ehkä parasta äidissä oli hänen levykokoelmansa: Dusty Springfield, Nick Drake, Van Morrison, Johnny Cashin vankila-albumit ja niin edelleen.

Myös Prince oli Sinéad O’Connorin mukaan tosi pelottava tyyppi. Kun Prince halusi leikkiä O’Connorin kanssa tyynysotaa, hän tunki tyynyyn jotain, minkä oli tarkoitus satuttaa. O’Connor joutui pakenemaan Princen luota juosten.