Perheyritys dragissa

Kinky Boots onnistuu näyttävästi.

teatteri
Teksti
Minna Kontkanen

Täytyy olla kiven alle haudatussa tynnyrissä kasvanut, jos nykyaikana paheksuu ristiinpukeutumista musikaalissa. Helsingin kaupunginteatterin suurensi-ilta Kinky Boots julistaa sinänsä tuttua erilaisuuden ja itsensä hyväksymisen sanomaa, mutta nostaa esiin myös ensiluokkaisia lauluja ja laulajia.

Taustalla on englantilaisen pikkukaupungin kenkätehtaan kohtalo, josta BBC teki dokumenttisarjan 1999. Tarinasta muokattiin brittielokuva Kinky Boots ja Broadway-musikaali, jonka laulut sävelsi 1980-luvun poptähti Cyndi Lauper.

Kenkätehdas Price & Sonilla ei mene lujaa. Kilpailijat porskuttavat siirtämällä tuotantoa halpamaihin. Nuori tehtaanjohtaja Charlie (Petrus Kähkönen) törmää sattumalta drag-taiteilija Lolaan (Lauri Mikkola), jonka avulla perheyrityksen liikeideaan saadaan kokonaan uutta glamouria.

Musiikkiteatteriin erikoistunut ohjaaja Samuel Harjanne, 30, koreografit ja muu tiimi saavat esiintyjistä paljon irti, ja laulajat kappaleista. Hanna Kaila ja teatterinjohtaja Kari Arffman ovat suomentaneet tekstit.