Lautasen uusi tähti

Kasvisruoan vaihtoehtoleima katosi, vihdoinkin.

gourmet
Teksti
Mikko Numminen

Helmikuussa julkistettiin Michelin-tähdet. Uudeksi tähtipaikaksi aateloitiin Grön. Yllätys ei ollut järin suuri, sillä Suomessa Grön on ehditty jo palkita Vuoden ravintolana ja kokki Toni Kostian vuoden kokkina.

Helsinkiläinen Grön ei ole kasvisravintola, mutta sen menut suunnitellaan poikkeuksellisella tavalla.

”Yleensä lähden jostain kasviksesta liikkeelle, mitä sen kanssa voisi syödä, tarvitseeko se seurakseen lihaa tai juustoa, suolaisuutta tai hapokkuutta”, Kostian kertoo.

Näin kevättalvella kasvis voi olla vaikka maa-artisokka, jossa on jo valmiiksi makua, ja sitä saadaan lisää grillaamalla ja paahtamalla.