Kanava-palkinnosta kisaa viisi tietokirjaa – ”Ilahduttavan paljon naisia aiheina ja kirjoittajina”

Kanava-tietokirjapalkinnon voittaja selviää 3. marraskuuta.

#SK100
Teksti
Mikko Huotari

Kanava-tietokirjapalkinnon saaja julkistetaan Suomen Kuvalehden satavuotisjuhlassa Vanhalla ylioppilastalolla 3. marraskuuta. Kanavan ja Otavan Kirjasäätiön vuonna 2012 perustama tunnustuspalkinto jaetaan viidettä kertaa. Palkintosumma on 10 000 euroa.

Palkintoa tavoittelee viisi teosta, jotka valintaraatiin kuuluvat toimittaja Johanna Korhonen ja Turun yliopiston poliittisen historian professori Vesa Vares ovat valinneet. Palkintoehdokkaat julkistettiin Helsingin Kirjamessuilla tänään torstaina. Voittajan valitsee raadin puheenjohtaja, Kanava-lehden vastaava tuottaja Tuomo Lappalainen.

Kisaan osallistui 142 teosta 21 eri kustantajalta. Valintaraatilaiset kehuvat suomalaisen tietokirjallisuuden tarjontaa ja laatua.

”Hyvistä oli runsauden pulaa. Viiden kirjan valitseminen hyvin erilaisten kirjojen joukosta oli haasteellista”, Vares sanoo.

Raati valitsi palkintoehdokkaiksi erilaisista aiheista ja näkökulmista kirjoitettuja kirjoja. Valitut kirjat tuovat yhteiskunnallisista asioista uutta ja syventävää tietoa. Raatilaiset painottivat tiedon hankintaa, käsittelyä ja viimeistelyä.