Jyväskylän Alvar Aalto -museo muutti väliaikaisesti Säynätsaloon

3 ajankohtaista poimintaa muotoilun maailmasta.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen

Museo muutti maalle

Alvar Aalto -museo sulkeutui Jyväskylässä yleisöltä peruskorjauksen takia vappuviikolla. Uusittu rakennus avautuu kesällä 2023. Sitä ennen museo vaikuttaa jyväskyläläisessä maaseututaajamassa, Alvar Aallon merkkikohteessa Säynätsalon kunnantalolla. 1.6.–15.9. museo järjestää opastettuja kierroksia kunnantalolla ja läheisessä Muuratsalon koetalossa. Elissa ja Alvar Aalto suunnittelivat sen itselleen ”Päijänteen Tahitin” rantakalliolle.

 

Klassikko palkittiin

Suomen arvostetuimpiin kuuluva muotoilutunnustus Kaj Franck -palkinto jaetaan vuosittain muotoilijalle tai työryhmälle. Tänä vuonna palkinnon ja 10 000 euroa saa helsinkiläinen tekstiilisuunnittelija Johanna Gullichsen, jonka Suomessa kutomalla kuvioidut kankaat ovat tuttuja huonekaluista ja asusteista 1990-luvulta alkaen. Jury kiitteli geometristen kuosien selkeyttä ja tinkimätöntä laatua.

 

Voguen suojeluksessa

Italian Vogue-muotilehteä pidetään lehden eri maiden versioista kokeellisimpana ja luovimpana. Sen nouseville suunnittelijakyvyille suuntaama ohjelma Vogue Talents sponsoroi Fashion in Helsinki -muotitapahtumaa verkossa ja Helsingin keskustassa 30.5. asti. Kohokohta on Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden Näytös21 perjantai-iltana 28.5. osoitteessa aalto.fashion.