Ruotsalaista arroganssia

Leif G. W. Persson on perinteisen laadun tae.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Jännityskirjailija Leif G. W. Persson on perinteisen laadun tae. Perssonin luoma Evert Bäckström on sietämättömän ylimielinen julkkispoliisi, joka uskoo ratkaisevansa minkä tahansa mysteerin käden käänteessä. Nyt kaikki ei sujukaan niin helposti. Saaresta löytyvä naisen kallo kytkeytyy vuosien taakse tsunamiin. Pääosaa esittää karuista rooleista tuttu Kjell Bergqvist, jolta musta huumori luontuu erinomaisesti.

Bäckström. MTV3 ja C More.

 

 

Peiteroolissa

Vakoilusarja Le bureau on noussut ilmiöksi muuallakin kuin Ranskassa. Yle tarjoaa neljä kautta, viides valmistuu kesällä. Päähenkilö Moukka (loistava Mathieu Kassovitz) palaa Syyrian komennukselta, jossa on tavannut sikäläisen naisen. Mies tasapainoilee peiteroolin ja hämärtyvän minuuden välillä. Jännitys tiivistyy psykologisin keinoin.

Le bureau, vakoojaverkosto. Yle Areena.

 

 

Lapsikaupan jäljillä

Peruslaadukasta rikosjännitystä saadaan vaihteeksi myös Tanskasta. DNA-sarjassa rikostutkija Rolf Larsenin (monista sarjoista tuttu Anders W. Berthelsen) elämä menee pirstaleiksi, kun hänen pieni vauvansa katoaa laivalta. Kammottavan tapauksen seurauksena Larsen päätyy laittomien adoptioiden jäljille. Sarja liikkuu Tanskan lisäksi Puolassa ja Ranskassa. Sivuroolissa nähdään aina kiehtova Charlotte Rampling.

DNA. TV1 ja Yle Areena.