Jos mikään ei tunnu miltään, kokeile J.A. Mäen Aavaa

Jouhikkotähti Pekko Käppi tarjoaa kaunista lohduttomuutta.

Antti Karkiainen
Teksti
Antti Karkiainen

Apokalyptinen visio

Suuret voimat riepottelevat eksynyttä ihmispoloa Pekko Käpin Väärä laulu -levyllä. Apokalyptinen visio on vedenpaisumuksineen synkkä, mutta musiikki soi kauniisti. Tekstit huokuvat raamatullista kuvastoa ja jumalkaipuuta. Hieno draaman kaari purkautuu Saattaja-kappaleen täyttymykseen. Rumpali Jani Auvisen myötä K.H.H.L-yhtye on saanut lisää vimmaa, joka heijastuu myös Käpin jouhikon soittoon.

Pekko Käppi & K.H.H.L: Väärä laulu. Svart Records.

Aava avaa silmät

Hei, keski-ikäinen. Eikö mikään tunnu miltään. Tässä täsmälääke, joka avaa silmät elämäsi kevääseen. Radiopuhelimet-yhtyeen laulajan Jyrki Anselmi Mäen debyyttisoolon sävellykset ovat yksinkertaisia, tekstit omaperäisiä ja tulkinta alastonta. Aavaa on ihmiselämän mysteeriä hellivä levy. Siinä soivat ilo, suru ja pyrkimys hyvään elämään.

J.A. Mäki: Aavaa. If Society.

Hyvin rollaa

”Steady rollin Jo with a whole lotta soul.” Näin Jussi Raulamo alias Jo Buddy esittelee itsensä Rhythm ’N’ Roll Rumble -levyllä. Trio Riot -kokoonpanolla häntä ja rumpali Tyko Haapalaa täydentää juuri oikea mies, läskibasisti Mitja Tuurala. Kolmikko leipoo hyväntuulisen roots-tunnelman, jossa hermo lepää. Raaka, rytmikäs ja viihdyttävä levy.

Jo Buddy’s Trio Riot: Rhythm ’N’ Roll Rumble. Ram-Bam.