Plussakokoja ja ylioppilaskuvia

Muotitalot lähtivät mukaan kasvosuojainbisnekseen.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen

Ivanaa myös isoille

Ivana Helsingin vuoden 2020 mallisto on nimeltään Flashes, salamat. Uusinta siinä on kokovalikoima, joka yltää nyt XS-naisten koosta 34 aina plussakokooon 50. Tämän kevään ylioppilas tai ammattiin valmistuja, joka ostaa täysihintaisen mekon, pääsee halutessaan valmistujaiskuvaan Ivana Helsingin päämajan pihapiirissä Helsingin Marjaniemessä. Kuvat ottaa suunnittelija Paola Suhonen.

 

Vuoden asuste

Pelkoa ja maksuskandaaleja: kasvosuojain on vuoden puhutuin asuste. Lääketieteellisten standardien mukaisista materiaaleista on kova pula, mutta brittimerkki Burberry alkaa valmistaa potilaiden kasvosuojaimia ja sairaalavaatteita trenssitakkitehtaallaan Yorkshiressä. Saint Laurent, Balenciaga ja Gucci valmistautuvat tehtailuun Ranskassa ja Italiassa. Suomessa pienyritykset valmistivat huhtikuun puoliväliin mennessä suojavisiirejä ja puuvillaisia kasvosuojia.

 

Maamme portaalit

Suomessa valmistettuja vaatteita ja käyttöesineitä on jo hyvän aikaa koottu keskitetysti Maammekauppa.fi-nettiportaaliin. Koronakriisi kirvoitti suunnittelutoimisto Måndagin johtajan Arto Sivosen pystyttämään vastaavanlaisen portaalin Suomessa toimiville palvelualan mikroyrityksille. Sisumarketissa (sisumarket.sharetribe.com) noin 150 yritystä tarjoaa esimerkiksi pyörähuoltoa, muotokuvausta ja yöpymistä puumajassa Pirkanmaalla.