Hautakivien tyyli on entistä vapaampi, ainakin Helsingin Hietaniemessä

Uusi sivusto pitää matkailijan kartalla Alvar Aalto -kohteista.

muotoilutärpit
Teksti
Minna Kontkanen

Modernistinen ikiuni

Arkkitehti Peter Westerlund kuuli muutama vuosi sitten, että Helsingin Hietaniemen hautausmaalla hautakivet saavat olla vapaamuotoisia, kunhan eivät ylitä kokorajoituksia. Nyt Westerlundin ja liikekumppanien Absentus Oy tarjoaa jälleenmyyjien kautta neljää pohjoismaisten kaupunkien mukaan nimettyä hautamuistomerkkimallia, joissa on kiinnitetty erityinen huomio kynttilöiden suojaamiseen tuulelta ja kukkaistutusten helppoon hoitoon.

Kootut Aalto-matkat

Retkimahdollisuudet Alvar Aallon suunnittelemiin rakennuksiin ja miljöisiin Suomessa voi nähdä ensi kertaa yhdelle nettisivustolle koottuna osoitteessa visit.alvaraalto.fi. Alvar Aalto -säätiö lanseerasi palvelun Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa 2018. Etusivu esittelee seutukuntakohtaisia kiertomatkoja ryhmille ja yksityishenkilöille. Omatoimimatkailijoita varten rakennukset, yhteystiedot ja aukiolot näkyvät erikseen suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Luksuksen lainausalusta

Juhlavaatteita ei ole aikoihin tarvinnut ostaa omaksi, siitä pitävät huolen pukuvuokraamot ja esimerkiksi nuoria suomalaisia muotimerkkejä kuukausimaksua vastaan lainaava Vaaterekki Helsingissä. Suunnittelijakaksikko Reetta Pölläsen ja Raili Auraskarin hushhush.fi taas antaa yksityishenkilöiden vuokrata kalliita merkkivaatteita ja -asusteita toisilleen päiväksi kerrallaan heidän Punavuoressa sijaitsevan studionsa kautta.

 

Oikaisu

Juttua on päivitetty 29.3.2019 kello 11.38: Jutun ingressissä puhuttiin aiemmin sovelluksesta, joka kertoo Alvar Aalto -kohteista. Kyseessä ei kuitenkaan ole sovellus vaan sivusto.