Haloo Helsinki! on trimmattu tuote suosionsa huipulla – Uusi albumi toimii parhaiten kappale kerrallaan

Arvio: Hulluuden Highway tarjoaa faneille tuttua tavaraa. Siinä ei ole mitään villiä, vaarallista tai ainutlaatuista.

Haloo Helsinki!
Teksti
Tero Alanko

Parikymmentä vuotta sitten Neljä Ruusua oli Suomen suurin bändi. Saavutettuaan kotimaassaan kaiken mahdollisen yhtye käänsi katseensa ulkomaille. Kahden albumin mittainen 4R-projekti kuuluu suomalaisen musiikkibisneksen kestovitseihin.

4R:n toisella englanninkielisellä levyllä on kappale nimeltä Business Rock’n’Roll. Sanoituksen ironia kalahti omaan nilkkaan, kun levy floppasi täysin.

”Business rock’n’roll” on ensimmäinen määritelmä, joka tulee mieleen Haloo Helsinki!-yhtyeen musiikista. Se on suurta, kiiltävää ja tarkoituksenmukaista rockia, enemmän huippuunsa trimmattu tuote kuin taideteos. Siinä ei ole mitään villiä, vaarallista tai ainutlaatuista.

Hulluuden highway on Haloo Helsingin kuudes albumi. Kyse ei ole uudesta tai lupaavasta artistista vaan uransa huipulla paistattelevasta bändistä, joka karkottaisi ydinyleisönsä muuttumalla liikaa. Niinpä Haloo Helsinki! tarjoaa lisää sitä samaa. Parin biisin dance-elementit eivät yllätä tai muuta yhtyeen olemusta.

Rakasta mua nyt -kappaleen kuorolaulu osoittaa suoraan Coldplayn suuntaan. Muutenkin Hulluuden highway -levyn koristeet ja kuorrutteet ovat flamencokitaroiden kaltaisia vakiotemppuja.