Fatbardhe Hetemajn kesäkalenteri: Piknik Suomenlinnassa, kesäinen Porvoo ja Tertin kartano


Lue myös muut Kesäkalenteri-jutut SK:n Teemat-osiosta.

Onko kesäkalenterisi tyhjä? Täytä se muiden vinkeillä. Vuoden 2009 pakolaisnainen Fatbardhe Hetemaj suosittelee Turun Down By The Laituria, jossa esiintyy muun muassa Ressu Redford.

Fatbardhe Hetemaj
Vuoden 2009 pakolaisnainen Fatbardhe Hetemaj. Kuva Markku Ulander / Lehtikuva.
 • Suomenlinna

  ”Suomenlinna on minulle rauhoittumispaikka, ja olenkin käynyt siellä usein. Vien sinne myös monia ulkomaisia ystäviäni. Käyn Suomenlinnassa ainakin pari kertaa kesässä. Useimmiten käyn piknikillä ja kerran olen jopa uinut. Vesi oli aivan liian kylmää.”

 • Tertin kartano

  ”Kaverini kävi Mikkelissä ja kehui paikkaa. Voisin käydä siellä hiljentymässä. Koulu on kuluttanut, joten lomalla haluan rauhoittua. Myöhemmin kesällä olen menossa Albanian vesirannoille ja kotimaahani Kosovoon, jossa en ole käynyt kahdeksaan vuoteen. Ehkä sillä reissulla tulee vähän biletettyä.”

 • Porvoo

  ”Mieletön kesäkaupunki, jossa on paljon hyviä ravintoloita, kuten äyriäisravintola Timbaali. Pidän myös Raatihuoneesta, makasiineista ja torista. Seuraavalla kerralla aion käydä kansallisrunoilijamme Runebergin kotitalossa. Yleensä menen Porvooseen bussilla, jotta voin piipahtaa myös terassilla ilman stressiä.”

 • Turun Down By The Laituri 27.7.-1.8.

  ”Eräs kaveri muistelee DBTL-kesää elämänsä parhaaksi kesäksi. Haluan selvittää, onko tapahtuma maineensa veroinen. Myös Aboa Vetus & Ars Nova -museota on kehuttu. Sanotaan, että Turussa ja Raisios­sa ovat Suomen kauneimmat naiset. Täytyy katsoa, pitääkö se paikkansa.”

 • Bomban talo

  ”En ole koskaan käynyt Nurmeksessa, mutta olen kuullut paljon kehuja venäläistyylisestä talosta. Lähellä on myös kylpylä ja hotelli, joten rentoutuminen taitaa olla kova sana.”


Lue myös muut Kesäkalenteri-jutut SK:n Teemat-osiosta.