Salaisuuksien kesä on omakohtainen kylmän sodan tarina

Criminal-konsepti on kuin kansainvälinen kuulusteluhuone.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Kuulusteluhuoneessa

Rikosdraamat huipentuvat usein kohtaukseen, jossa poliisi hiillostaa todennäköistä syyllistä. Criminal-sarjakonseptissa nähdään vain kuulustelutilanne, jossa tapaus avautuu vähitellen. Neljä itsenäistä minisarjaa on suunniteltu Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Espanjassa. Kaikki ovat yhtä intensiivisiä. Britti David Tennant ja Espanjan Emma Suárez kuuluvat tähtikaartiin. Criminal. Netflix.

 

Vakoiludraama

Venäläisjuutalainen liikemies ja keksijä Samuel Petrukhin yrittää sopeutua elämään Englannissa toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina ja suostuu epävarmuuttaan mukaan vakoiluverkostoon. Brittidraaman kokenut tekijä Stephen Poliakoff kertoo isänsä perheen tarinaa omintakeisella tyylillä, johon myös näyttelijät eläytyvät, muiden muassa Keeley Hawes, Linus Roache ja Toby Stephens. Salaisuuksien kesä. TV1 ja Yle Areena

 

Presidenttiainesta

Payton Hobart on lapsesta asti aikonut Yhdysvaltain presidentiksi. Nyt lukioiässä ovat meneillään kriittiset hetket, joista ura varmasti urkenee. Kilpailu on kovaa etuoikeutettujen kesken. Kohtuullisen sekopäisessä komediassa näkyy sivurooleissa muun muassa Gwyneth Paltrow ja Jessica Lange. Asetelma on herkullinen, mutta juoni uhkaa koko ajan hajota käsiin. The Politician. Netflix.