Benicio del Toro sen sanoi: Huussin tyhjennys voi olla suurin sankariteko

Espanjalaisohjaaja teki satiiriin sodasta.

Nimi on ironinen. A Perfect Day on Bosnian sotaan sijoittuva elokuva, jonka keskipisteessä on kylän kaivo. Sinne on jotenkin joutunut paksun miehen ruumis. Se pitäisi nostaa ennen kuin vedestä tulee juomakelvotonta.

Päähenkilöt ovat järjestötyöntekijöitä. Sopivan pituisen köyden löytäminen voi olla vaikeaa, eikä tulitauon pitävyyteen voi luottaa.

”Ei tämä ole elokuva erityisesti Bosniasta. Sodat ovat aina samankaltaisia ihmisille, jotka ovat niiden keskellä. Tapahtumat voisivat sijoittua muuallekin”, sanoo Fernando Léon de Aranoa, sotasatiirin ohjaaja.

”Puhtoisia sankareita tai eeppisiä tekoja ei tässä kylässä nähdä. Tai kuten Benicio sanoi, ydinajatus kuuluu, että joskus paskahuussin tyhjennys on suurin sankariteko.”

Tunnetut tähdet Benicio del Toro ja Tim Robbins näyttelevät paljon nähneitä avustustyöntekijöitä Mambrua ja B:tä. Olga Kurylenko on Mambrun entinen heila, joka saapuu kylään organisaation johdolta saamissaan erityisvaltuuksissa. Melanie Thierry on uusi työntekijä, jolle raadollinen arki valkenee yllätyksenä.