Sujuvaa muinaisnorjaa

Beforeignersin idea on niin pöhkö, että sarja osoittaa vahvaa itsetuntoa.

sarjatärpit
Teksti
Leena Virtanen

Kaikkea ne norjalaiset keksivät

Beforeigners osoittaa vahvaa itsetuntoa, sillä idea on aivan pöhkö. Ympäri maapalloa putkahtelee merestä ihmisiä, joiden alkuperä on menneillä vuosisadoilla. Norjaan ilmaantuu viikinkejäkin muinaisempaa väkeä. Tulijat vertautuvat tietenkin turvapaikanhakijoihin. Oslon ensimmäistä poliisia, jolla on ”moniajallinen tausta”, näyttelee mainio Krista Kosonen sujuvalla muinaisnorjalla. Tai hyvältä se ainakin kuulostaa.

Beforeigners. HBO Nordic.

 

Konfliktialue

Kolme teini-ikäistä juutalaispoikaa siepattiin Länsirannalla vuonna 2014. Siitä käynnistyi vihan ja väkivaltaisen koston kierre. Our Boys on tositarinaan perustuva israelilainen sarja, jossa seurataan lainvalvojien yrityksiä selvittää tapahtumien todellista kulkua. Rankan kokonaisuuden tekijöihin kuuluu israelilaisen television suuri nimi Hagai Levi, joka tunnetaan myös sarjoista Terapiassa ja The Affair.

Our Boys. HBO Nordic.

 

Delhin pimeä puoli

Intialainen sarja lähtee liikkeelle vuoden 2012 joukkoraiskauksesta delhiläisessä bussissa. Päähenkilö on esimiesasemaan edennyt naispoliisi Vartika Chaturvedi, joka yrittää todistaa tyttärelleen, ettei tämän kannata paeta naisvihamielisestä kotikaupungistaan ulkomaille opiskelemaan. Laadukkaasti toteutettu ja näytelty sarja avaa modernisoituvan Intian ylivoimaisilta vaikuttavia ristiriitoja.

Delhi Crime. Netflix.