Unennäkijän vaellus

sarjakuva
Teksti
Matti Komulainen

Flar Unennäkijä on vaeltaja pohjoisesta. Hän on koko ikänsä seurannut näkyjen johdatusta. Nyt Flar on paennut Unten kaupungista kannoillaan jokin kammottava voima.

Metsään uupuneen Flarin pelastavat erakoitunut mies ja tämän erikoislaatuinen tytär. Käsitykset hyvästä ja pahasta muuttuvat yllättäen, samoin eeppisen vaelluksen kohde.

Painajaisen varjo on fantasiasarjan Kuolleet puutarhat toinen osa. Avausosa Unten kaupunki valittiin ehdolle vuoden 2022 Sarjakuva-Finlandia- palkinnon saajaksi. Kuolleet puutarhat on Tiia Salmelinin (s. 1991) tähänastisen tuotannon pääteos. Turkulainen sarjakuvataiteilija ja kuvataideopettaja on saavuttanut nimeä persoonallisella piirrostyylillään, jossa perinteinen maalauksellisuus yhdistyy japanilaisiin manga-vaikutteisiin. Hänen töitään on julkaistu myös muiden taiteilijoiden kanssa toteutetuissa yhteisalbumeissa.

Salmelin aloitti Kuolleet puutarhat vuonna 2010 mustavalkoisena verkkosarjakuvana, jota syntyi lähes 300 sivua. Vuonna 2018 hän julkaisi omakustanteena teoksen Gijonin aamunkoi, joka oli itsenäinen esiosa tarinauniversumille ja askel kohti painettua albumiformaattia.