Anu Komsi laulaa virtuoosisesti Kaija Saariahon vaativia lauluja – Katso SK:n levytärpit

Sopraano Anu Komsin kansainvälinen ura on jäänyt Suomessa turhan vähälle huomiolle.

levyt
Teksti
Risto Nordell

Virtuoosisopraano

Sopraano Anu Komsin merkittävä kansain- välinen ura on jäänyt Suomessa turhan vähälle huomiolle. Aikamme musiikin tulkkina omaa luokkaansa oleva Komsi laulaa virtuoosisesti Kaija Saariahon upeita mutta vaativia lauluja. Tulkinnat ovat vahvoja ja yhteistyö pianisti Pia Värrin kanssa herkullista.

Sumun läpi. Kaija Saariahon lauluja. Anu Komsi, sopraano & Pia Värri, piano. ColoraMaestro.

 

Ravelin värikirjo

Kuka muistaa, että Maurice Ravel syntyi Cibouressa, Ranskan baskialueella? Baskimaan kansallisorkesteri herkuttelee Ravelin aistikkaan orkesterimusiikin koko värikirjolla. Orkesterin sointi on kevyt ja ilmava. Tässä Ravelin orkesterimusiikin rakastajan unelma, sillä mukana ovat kaikki hitit Bolerosta La Valseen ja Pavanaan kuolleen prinsessan muistolle.

Maurice Ravel, Baskimaan kansallisorkesteri, joht. Robert Trevino. Ondine.

 

Schubertin suloa

Schubertin pianotrio nro 2 ja Arpeggione-sonaatti pursuvat laulullisia teemoja, joista säveltäjä olisi voinut tehdä yksinlauluja. Suomalais-itävaltalaisen kamarimusiikkikokoonpanon soitto korostaa nimenomaan Schubertin hersyviä melodioita. Yhtyeen kokoava voima on ilmeikkäästi soittava Helsingin barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Franz Schubert: Piano Trio nro 2; Arpeggione Sonata. Naxos.