Yllättävä käänne: Malmin lentotoiminta ei pääty vielä vuodenvaihteessa

Helsingin kaupunki irtisanoi kenttäalueen vuokrasopimuksen syksyllä, mutta irtisanominen on riitautettu. Siksi Traficom ei halua vielä sulkea kenttää.

ilmailu
Teksti
Jyri Raivio

Kiistellyn Malmin lentoaseman lentotoiminta jatkuu sittenkin vuodenvaihteen yli. Maan omistava Helsingin kaupunki irtisanoi kenttäalueen vuokrasopimuksen jo syksyllä, mutta irtisanominen on riitautettu.

Tämän vuoksi lentokentän pitoluvan myöntänyt liikenne- ja viestintävirasto Traficom katsoo, ettei kysymystä pitoluvan raukeamisesta voida vielä ratkaista.

Pitolupa jää siis voimaan, ja niin kauan kuin se on voimassa, kentältä voidaan lentää. Tilanne jatkuu tällaisena, kunnes vuokrasopimuksen irtisanominen ratkaistaan oikeuden päätöksellä tai tuomioistuin antaa välipäätöksen, joka sallii sopimuksen irtisanomisen.

Vuokrasopimuskiista voidaan ratkaista myös sopimalla. Malmin lopettamisen riitaisan historian valossa tämä ei vaikuta järin todennäköiseltä vaihtoehdolta.

Vuokrasopimus on tehty Malmia niin sanottuna korpikenttänä operoivan Malmin Lentokenttäyhdistyksen kanssa. Sen on toistaiseksi riitauttanut toinen taho, lentokentän jatkon puolesta pitkällistä ja sitkeää viivytystaistelua käyvä Malmin lentokentän ystävät -yhdistys.