Erimielisyyttä etäopiskelusta

Yliopistoissa mietitään nyt, miten opinnot toteutetaan kahden vuoden etäopiskelun jälkeen. Kampuksille palaaminen jakaa sekä opettajien että opiskelijoiden mielipiteitä.

Kotimaa
Teksti
Sanni Koivuniemi

Yliopistojen siirtyminen lähiopetukseen on kangerrellut. Kaikki opiskelijat ja opettajat eivät ole innokkaita palaamaan yliopistojen seinien sisälle. Koronan takia lähes kaikki opetus järjestettiin keväästä 2020 lähtien etäyhteyksin. Kevään 2022 aikana opetus on palannut kampuksille.

Osa opiskelijoista ja opettajista haluaisi jatkossa olla kokonaan lähiopetuksessa, toiset etänä tai vähintään molemmat yhdistävässä hybridimallissa.

Tampereen yliopisto linjasi opetuksen jatkuvan 7. maaliskuuta alkaen lähtökohtaisesti lähiopetuksena. Perustelluista pedagogisista syistä voidaan kuitenkin jatkaa hybridi- tai etäopetusta.

Turun yliopistossa lähiopetuksen määrää on lisätty helmikuusta alkaen. Helsingin yliopistossa henkilömäärän rajoituksista luovuttiin lähiopetuksessa 14. maaliskuuta. Yliopisto suosittelee joustavia opetusjärjestelyjä.