Ylen Sanna Ukkola välttyi varoitukselta – ”Kohutviittaaja” aikoo valittaa JSN:ään ja harkitsee rikosilmoitusta

A-studion päällikkö Riitta Pihlajamäki: ”Yhteydenotto tviittaajan työnantajaan ei ollut asiallista.”

journalismi
Teksti
Mikko Niemelä

Kohun voi saada aikaiseksi hyvin helposti: provosoidaan ja tullaan provosoiduiksi. Näin kävi niin kutsutussa toimittaja Sanna Ukkolan tapauksessa.

Ylen A-studion päällikkö Riitta Pihlajamäki, millaista yleisöpalautetta saitte Ukkolan esiintymisestä 6. lokakuuta Pressiklubissa intiaanipäähine päässään ja sen jälkeisestä ”some-kohusta”, joka syntyi yksittäisen henkilön kritiikistä Ukkolaa kohtaan Twitterissä?

”Pressiklubista tulee aina paljon palautetta, niin viime perjantain jaksostakin. Somessa syntyneet kohut näkyvät toki myös palautteessa.”

Ukkola lähetti häiriköksi väittämänsä henkilön esimiehelle sähköpostia. Ukkola vaati, että esimies vaihtaisi ”asiasta sisäisesti sanan tai pari” alaisensa kanssa. Ohjeistaako Yle työntekijöitään ottamaan yhteyttä väitettyjen häiriköiden esimiehiin?

”Ei tietenkään. Yle on ohjeistanut työntekijänsä ottamaan yhteyttä esimiehiinsä, yhtiön lakiosastoon tai turvallisuuteen, mikäli työntekijä kokee saamansa yhteydenotot asiattomiksi tai työkykyään haittaaviksi.”