Yle söi Pori-kiihkossaan viestintätoimiston vihatiedotteen – ja unohti kaiken kriittisyyden

Kommentti: Viestintätoimisto käytti hyväkseen median jokavuotista "rapsuta sinä minua, niin minä rapsutan sinua" –viikkoa.

Harri Saukkomaa
Teksti
Mikko Niemelä

Mistä tietää, että Suomen uutisrintamalla ei tapahdu mitään? Siitä, että MTV:n uutislähetys rakentuu kuvamateriaaliin Porista, jossa kaiken maailman etujärjestöt, poliitikot ja median edustajat puhuvat vuorotellen sanoja valitsemassaan järjestyksessä. Tätä kestää lähes viikon.

Missään ei tapahdu mitään. Siksi isojen uutismedioiden on hyvä julkaista kaikki tiedotteet, mitä kukin taho älyää lähettää. Varman julkisuuden saa, jos hoksaa lähettää tiedotteen Porista, sillä Porissahan ne toimittajat ovat.

Viestintätoimisto Tekir käytti hyväkseen jokavuotista rapsuta sinä minua, niin minä rapsutan sinua -viikkoa lähettämällä medioille tiedotteen ”tutkimuksesta”, jossa kerrottiin mitä suomalaiset vihaavat.

Yle julkaisi vihatutkimuksesta jutun, jossa ei esitetty lainkaan kriittisiä kysymyksiä koko tutkimusasetelmasta. Tekirin hallituksen puheenjohtaja Harri Saukkomaa oli jopa raahattu Ylen aamutelevisioon selittämään, kuinka ikävää on, että suomalaiset vihaavat esimerkiksi poliitikkoja.

Kävin läpi ”vihatutkimusta”. Tutkimuksen aluksi esiteltiin suomalaisten vihan ”kokonaiskuva”, joka perustui kysymysasetteluun. Se kuului näin: