Yhdellä lipulla kaikkiin kulkuvälineisiin ja suunta minne vain – Tekniikka on jo olemassa: puuttuu vain joku, joka tarttuisi toimeen

Ennen vaaleja hallituspuolueet lupasivat helpottaa julkisen liikenteen lippujen ostamista. Nyt ne eivät halua kommentoida, mitä aikovat tehdä käytännössä.

Kesäretken suunnittelu voisi mennä näin: tuleviksi päiviksi on luvattu aurinkoista ja tarkoituksena on pitkään ollut lähteä Kuopiosta Ahvenanmaalle pyöräilemään. Reittisovelluksesta selviää, että perille pääsee ottamalla ensin junan, sitten linja-auton ja lopuksi yhteysaluksen.

Koko matkan kattavan lipun voi ostaa heti. Samoin voi valita, maksaako saman tien myös polkupyörän kuljetuksesta vai varaako vuokrapyörän jo lauttarannasta valmiiksi.

Vielä matkustaminen ei kuitenkaan suju näin.

Junaan ja kaukoliikenteen linja-autoihin tarvitsee ostaa liput erikseen, eri palveluista. Kaikkien linja-autojen lippuja ei voi ostaa verkosta. Osassa linja-autoista ei käy edes pankkikortti, junissa taas ei enää elokuun jälkeen käteinen.

Pyörän saa linja-auton kyytiin, jos tilaa on, mutta sen näkee vasta, kun ruuman luukku avataan. Vuokrapyöristä löytyy tieto ehkä lauttarannan odotustilan ilmoitustaululta.