Vierailu tässä suomalaiskunnassa korvaa matkan Pohjois-Koreaan

Kesämatkalla: Lähikaupasta voi ostaa ruotsalaisia lehtiä ja karkkeja.

KESÄMATKALLA – Pohjois-Korean-matka maksaa helposti yli tuhat euroa, eikä rahoja kannata käyttää hirmuhallinnon tukemiseen. Jos haluaa vierailla paikassa, jossa vaalitulokset ovat lähes yhtä yksimielisiä, hyvä matkakohde löytyy myös Suomesta.

Kohde on Korsnäsin kunta Pohjanmaalla. Manner-Suomen läntisin kunta oli viime eduskuntavaalien yhtenäisin äänestyskäyttäytymiseltään. Kuntalaisista 90,5 prosenttia antoi äänensä Rkp:lle, eikä tulos ollut mikään poikkeus: viime kuntavaaleissa Rkp ylsi Korsnäsissä vielä parempaan, 95 prosentin kannatukseen.

Myös keskusta on tunnettu ylivallastaan tietyissä kunnissa, mutta puolue ei yllä läheskään korsnäslaisiin lukemiin. Keskustalaisin kunta on Merijärvi, mutta siellä Juha Sipilän joukkuetta äänesti keväällä ainoastaan 73,8 prosenttia.

Bergön lähikauppa on perustettu jo ennen Suomen itsenäistymistä.
Bergön lähikauppa on perustettu jo ennen Suomen itsenäistymistä. © Vappu Kaarenoja

Tutustuminen Korsnäsiin kannattaa aloittaa Molpen kylästä. Voi pysähtyä ihailemaan paikallista puista koulurakennusta – ruotsinkielisessä kunnassa tietysti Molpe Skola – joka on yksi äänestyspaikoista. Siitä voi jatkaa Strand-Mölle-ravintolaan, jossa moni paikallinen nauttii vaalikahvit.