Väyläyhtiön papereita tulossa vihdoin julki – Berner torjuu kritiikin tiedon pihtaamisesta hallituksessa

Ministeriö julkaisee tilaamansa selvitykset yhtä lukuun ottamatta. Konsultin mukaan siinä on yritysten liikesalaisuuksia.

Anne Berner
Teksti
Salla Vuorikoski

Sekä kokoomuksen että perussuomalaisten keskuudessa on hallituksen sisällä tyytymättömyyttä siihen, miten liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk) on pitänyt hallituskumppaneitaan ajan tasalla väyläyhtiöhankkeestaan.

Kritiikin mukaan suunnitelmista ei ole annettu valmistelun kuluessa muille riittävästi tietoa. Ehdotus julkaistaan torstaina 19. tammikuuta. Berner on selvittänyt sen sisältöä kokoomuksen ja perussuomalaisten ministereille alkuviikosta.

Suomen Kuvalehti kysyi Berneriltä, onko hän valmistelun aikana antanut hankkeesta tehtyjä selvityksiä tai muita tietoja hallituskumppaneiden käyttöön.

”Hallituskumppaneiden kanssa yhteistyö sujuu yhdessä sovittujen toimintatapojen mukaisesti”, Berner vastasi sähköpostitse.

Ministeri kertoo uskovansa edelleen hankkeen erittäin kunnianhimoiseen aikatauluun. Tavoitteena on, että jatkosta tehtäisiin päätös huhtikuun lopun kehysriihessä ja väyläyhtiö voisi aloittaa toimintansa jo ensi vuoden alussa.