Median mysteerimies

Suomen vaikutusvaltaisimman mediajohtajan nimi ei sano suurelle yleisölle yhtikäs mitään.

hän
Teksti
Pasi Kivioja
Kuvat
Jonne Räsänen

Kun Helsingin Sanomat uutisoi syyskuussa Anu Ubaudin nimityksestä lehden toiseksi päätoimittajaksi, uutisen loppupuolella mainittiin ohimennen mielenkiintoinen yksityiskohta. Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat muodostaisivat uuden yhteisen yksikön, jonka johtoon on nimitetty liiketoimintajohtaja Petteri Putkiranta.

Pikku-uutinen oli itse asiassa iso uutinen. Putkirannasta tuli nimityksen myötä Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vastaavien päätoimittajien esimies. Sen lisäksi hän on Suomen Tietotoimiston ja Sanomalehtien Liiton hallituksen puheenjohtaja.

Putkiranta on lyhyessä ajassa kohonnut vaivihkaa media-alan pomojen pomoksi, capo di tutti capiksi. Hänen nimensä ei silti sano suurelle yleisölle mitään. Emme saa lukea sosiaalisesta mediasta Petteri Putkirannan analyysejä maailman menosta.

Putkirannan tuntevat luonnehtivat häntä perusteelliseksi, fiksuksi, vaatimattomaksi puurtajaksi, joka arvostaa nopeutta, sympaattiseksi mutta hyvin pidättyväiseksi, epäileväiseksi, jopa sulkeutuneeksi luonteeksi.