Ulkomaalaiset, taksit ja rikkaiden verot – Näistä asioista demarien johtajaehdokkaat ovat eri mieltä

Timo Harakka, Antti Rinne ja Tytti Tuppurainen tentissä.

Antti Rinne
Teksti
Vappu Kaarenoja

Kuopiolaisen hotellin kokolattiamatoitetussa aamiaissalissa soi herkkä pianomusiikki. On Sdp:n puheenjohtajakiertueen aloituspäivä, Timo Harakka istuu pöytään. Hän ei ole hotellien ystävä.

”Jos en olisi tässä täysillä mukana, miksi ihmeessä viettäisin eduskunnan istuntotauon cumulusten aamupalahuoneissa miettien, että missä kaupungissa sitä nyt ollaankaan?” hän sanoi joulukuussa ilmoittauduttuaan mukaan Sdp:n puheenjohtajakisaan.

Todistusvoimaisen lausunnon tarkoitus oli sanoa, että hän on tosissaan eikä asettunut ehdolle vain siksi, että joku haastaja Antti Rinteelle oli pakko saada.

Eikä ehdokkuus ole vitsi, vaikka sellainen kieltämättä käy mielessä, kun lukee Harakan kahdenkymmen vuoden takaista Viemärirotta-kirjaa. Kirjassa oleva luku otsikolla ”Päivä demarina” on todennäköisesti hauskinta, mitä demareista on koskaan kirjoitettu.

Harakka kertoo siinä avoimesta kirjoituskilpailusta, jolla Sdp etsi ”idiksiä” periaateohjelmaansa. Harakka osallistui nimimerkillä ”Politiikka on tahdon asia”.