Tontti eurolla tai taideteoksella, kunnanjohtaja avuksi raksalle – Tällaisin tempuin kunnat taistelevat väen vähenemistä vastaan

Kontiolahden tonttitinder päättyi alkuunsa. Jatkossa käytetään perinteisiä menetemiä, kunnnanjohtaja sanoo.

kunnat
Teksti
Essi Lehto

Pohjois-Karjalassa sijaitseva Kontiolahden kunta mainosti syyskuussa tonttimaata kampanjalla, jossa se oli luonut kolme keinotekoista henkilöä ja tehnyt heille profiilit Facebookiin ja Tinderiin.

Kampanja herätti keskustelua kuntamainonnan eettisyydestä, sillä valeprofiilien koettiin johtavan ihmisiä harhaan. Twitterissä muun muassa pohdittiin, miltä tuntuu törmätä Tinderissä valeprofiiliin, kun on itse siellä oikeasti etsimässä rakkautta. 

https://twitter.com/eeromantymaa/status/1304319259280117760

Kontiolahti perusteli valeprofiilien käyttöä sillä, että se halusi tonttikampanjan yhteydessä varottaa, ettei kaikki ole internetissä totta.

Kunta julkaisi Tonttitinder-nimisen kampanjansa torstaina 10. syyskuuta. Perjantaina profiilit poistuivat sosiaalisesta mediasta ja kunta vaihtoi kampanjasivun nimen Tonttilähettiläiksi. Kontiolahden kunnanjohtaja Jere Penttilä kertoo, että Tinder poisti profiilit. Myös Facebook ehti poistaa yhden profiilin, minkä jälkeen kunta poisti loput kaksi. Käyttäjätilit rikkoivat molempien palveluiden yhteisönormeja.