Timo Soini vaati kirjallisen sitoumuksen: Perussuomalaisten kansanedustajilla loikkauskielto

Timo Soini
Kuva Kaisa Rautaheimo.

Perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaat ovat joutuneet allekirjoittamaan kirjallisen sitoumuksen, että he liittyvät puolueen eduskuntaryhmään ja myös pysyvät siinä, jos tulevat valituksi eduskuntaan. Sitoumus on annettu ehdokkaasi suostumisen yhteydessä.

Puoluejohtaja Timo Soini vahvistaa Suomen Kuvalehden haastattelussa, että tällainen sitoumus on ehdokkailta vaadittu.

”Haluttiin nyt ihmisiltä sitoutuminen perussuomalaiseen linjaan etenkin, kun on veivattu julkisuudessa mahdollisella (eduskuntaryhmän) hajoamisella”, hän perustelee.

Perussuomalaisten poliittinen orjasopimus on tuskin juridisesti pitävä, sillä perustuslaki takaa kansanedustajille varsin laajan itsenäisyyden ja poliittisen toimintavapauden.

Soini antaa SK:n haastattelussa ymmärtää, ettei perussuomalaisten ryhmäkuri voi olla sataprosenttinen, mutta sitoutumisen on oltava vahvaa.

”Sellainen asia täytyy selväksi tehdä, että jos me tässä kevätkesällä hallitukseen mennään, niin ei yhteistyö voi keväällä loppua. Ihmisten pitää sitoutua siihen, että tehdään ohjelmat ja päästään liikkeelle.”

Soini sivaltaa SK:n haastattelussa vihreitä siitä, että nämä ovat esittäneet naimalakkoa homoliittojen sallivan lain edistämiseksi.

”Kyllähän se on kertakaikkinen rimanalistus! Luuleeko vihreät todella, että toisiinsa rakastuneet jättävät menemästä naimisiin sen takia, että vihreä puolue on tehnyt semmoisen päätöksen. Tämmöisen typeryyden edessä minulta loppuu sanat!”

Lisää perussuomalaisista ja Timo Soinista SK:ssa 14/2011 (ilm. 8.4.).