Timo Soini sai tiukan vetoomuksen venealan johtajilta: ”Esitys veneverosta on vedettävä pois”

Eduskunnan ei pitäisi säätää poliittisin perustein huonoja lakeja, kirjoittavat Suomen suurimmat venealan järjestöt veneveron isälle.

Finnboat
Teksti
Pekka Anttila

Suunnitteilla oleva uusi veneverolaki on kirjattu hallitusohjelmaan, mutta ulkoministeri Timo Soini (ps) on nimetty ajatuksen isäksi. Soini totesi syyskuussa 2106 hallituksen budjetti-infossa, että ”herrojen huvikuunarit ovat tästä lähtien sitten verolla”.

Toteutuessaan venevero tulisi voimaan jo toukokuun 2017 alussa, mikäli eduskunta hyväksyy esityksen. Se koskisi kaikkia yli yhdeksän metrin pituisia veneitä tai sellaisia, joiden moottoriteho on vähintään 50 hevosvoimaa. Veron suuruus olisi 100–300 euroa.

Nyt venealan kaksi suurinta järjestöä vetoavat Soinille torstaina 9. helmikuuta lähettämässään kirjeessä, että esitys vedettäisiin pois.

”Mielestämme ei olisi missään muotoa takinkääntämistä, jos perussuomalaiset, luettuaan monipuoliset ja kattavat lausunnot aiheesta toteaisivat, että toimimalla eri tavoin saadaan yhteiskunnan kokonaisedun kannalta selkeästi parempi ratkaisu”, Suomen Kuvalehden saamassa kirjeessä todetaan.

Kirjeen ovat allekirjoittaneet Venealan Keskusliiton Finnboatin hallituksen puheenjohtaja Jouko Huju sekä Purjehdus ja Veneily ry:n liittohallituksen puheenjohtaja Samuli Salanterä. Yhdessä ne edustavat noin 90 prosenttia alan kaupallisista toimijoista ja 60 000 alan harrastajaa.