Terveystalo pimitti koronakontaktin röntgenhoitajalta, hoitajilla huolta koko alan työoloista: "Lottoa melkoisen ikävillä palkinnoilla"

Röntgenhoitajaliiton kyselyssä hoitajat kertoivat sekavista koronaohjeistuksista niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla.

Röntgenhoitajat kantavat huolta suojautumisesta, työpaikkojen siisteydestä ja ohjeistusten selkeydestä koronatilanteen aikana, selviää Suomen röntgenhoitajaliiton 17. huhtikuuta julkaisemasta kyselystä.

Suomen Kuvalehti uutisoi samana päivänä tapauksesta, jossa Terveystalo Kampin röntgenhoitaja oli hoitanut covid-19-tartunnan saanutta potilasta vailla riittäviä suojavarusteita. Potilas ei tiennyt tartunnastaan.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan terveydenhuollon työntekijän, joka hoitaa koronavirustartunnan saanutta henkilöä ilman asianmukaista suojautumista, on mentävä saman tien karanteeniin.

Terveystalon tapauksessa röntgenhoitaja jatkoi työskentelyä viikon tietämättömänä tapahtuneesta. Yritys on myöntänyt tehneensä virheen, kun hoitaja ei heti saanut tietoa asiasta. Myöhemmin hoitaja pääsi koronatestiin, jonka tulos oli negatiivinen.

”En keksi ensimmäistäkään röntgentutkimusta, jonka pystyisi tekemään koskematta potilaaseen.”