Tarinoita tieteestä: Kirjailija Tiina Raevaara aloittaa SK:n tiedeblogistina

blogit
Teksti
Juho Salminen
Tiina Raevaara
Biologi ja kirjailija Tiina Raevaara kirjoittaa tieteestä SK:n sivuilla. Kuva Kaisa Rautaheimo.

Kirjailija Tiina Raevaara emännöi tästä päivästä alkaen Tarinoita tieteestä -nimistä blogia Suomen Kuvalehden verkkosivuilla.

Raevaaran ensimmäinen teksti käsittelee korkean paikan kammoa.

”Olen koulutukseltani geneetikko ja minulla on tutkijatausta, mutta nykyään toimin kirjailijana ja kirjoitan sekä kauno- että tietokirjallisuutta. Olen tehnyt myös tiedetoimittajan töitä. Toivon että historiani näkyisi blogissa yllättävinä näkökulmina ja monitasoisena pohdintana. Haluan tuoda näkyviin tiedeuutisten taustoja, ilmiöitä tulosten takana, yllättäviä yhteyksiä ja kaunokirjallistakin pohdintaa tieteestä”, hän sanoo.

Raevaara sai Runeberg-kirjallisuuspalkinnon novellikokoelmastaan En tunne sinua vierelläni helmikuussa 2011. Hän kaipaa kirjojen työstämisen lisäksi nopeampaa kirjoittamista.

”Minua kiinnostaa mahdollisuus ottaa nopeasti kantaa maailman tapahtumiin ja tuoda esiin tieteeseen liittyviä ilmiöitä. Kirjailijan todellisuus on usein valitettavan hidas. Keskustelu on usein jo päättynyt siinä vaiheessa, kun kirja tulee painosta. Sekä nopealla että hitaalla kommentoinnilla on paikkansa, ja molemmille on tarvetta.”

Entä kirjoittajan omat verkkosuosikit?

”Seuraan paljon Scientific Americanin ja New Scientistin verkkosivuja, sekä blogeja että uutisvirtaa. Molemmat lehdet ovat myös paperimallisina lempilehtiäni.”