Taksien hinnat pomppasivat, eikä pikkukyliin saa kyytiä – Taksilaki on floppi, joka ministeri Marinin on hoidettava äkkiä kuntoon

Kommentti: Edellisen hallituksen liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) kätilöimästä uudistuksesta ovat hyötyneet eniten epärehelliset kuskit.

Anne Berner
Teksti
Mikko Niemelä

Miten tämä näin kallis oli?

Taksiliikenteen hinnat ovat nousseet vuodessa koko maan tasolla noin kuusi prosenttia. Uutinen käy ilmi Traficomin uusimmasta taksiliikenteen hintaselvityksestä, jossa seurataan taksien hintakehitystä koko Suomessa.

Eniten hinnat ovat nousseet Kymenlaaksossa ja Uudellamaalla, joissa nousu on ollut yli 11 prosenttia. Vastaavasti Kanta-Hämeessä, Pohjois-Savossa ja Satakunnassa hinnat eivät ole nousseet.

Traficomin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää arveli Traficomin tiedotteessa, että yhä useammilla seuduilla taksit ovat ottaneet käyttöön minuuttipohjaisen veloituksen kilometriperusteisen rinnalle. Se on nostanut hintoja.

Taksilain ”äiti”, entinen liikenneministeri Anne Berner (kesk), perusteli uudistusta sillä, että kilpailun myötä hinnat laskevat. Hinnat eivät todellakaan ole laskeneet. Tämä on käynyt selväksi jokaisesta Traficomin selvityksestä, joita on tehty kolmen kuukauden välein.