Tahdon, en tahdo, tahdon, en tahdo...

Tasa-arvoisesta avioliittolaista äänestetään perjantaina. Kaikki mahdolliset mielipiteet puolesta ja vastaan on jo kuultu.

Antti Rinne
Teksti
Aurora Rämö

Ei ole ihmistä tai ammattikuntaa, jolla ei olisi mielipidettä siitä, tulisiko eduskunnan äänestää tasa-arvoista avioliittolakia ehdottavan kansalaisaloitteen puolesta vai vastaan.

Kuten tärkeissä asioissa usein, keskustelu on haarautunut niin monille eri polulle, että jos jupakkaa alkaisi seurata vasta nyt, ei ymmärtäisi ollenkaan, mistä perjantaina ollaan äänestämässä.

Porttiteorian paikkaansa pitävyydestä?

”Nykyisessä lainsäädännössä kielletään mm. alaikäisten, lähisukulaisten ja useamman ihmisten avioliitto. Mielestäni samaa sukupuolta olevien henkilöiden suhde on näihin ehtoihin rinnastettava asia.” Sisäministeri Päivi Räsänen (kd) 7.7.2011

”Tulevaisuudessa päättäjät voivatkin saada eteensä kysymyksiä, laitetaanko julkisen terveydenhuollon varoja elinsiirtopotilaiden hoitoon vai sukupuolenvaihdosleikkauksiin tahi vähennetäänkö vaikkapa Pohjois-Karjalan tapaisista vähäväkisistä maakunnista poliiseja ja tuomareita sen vuoksi, että saadaan lisää resursseja moninaisten sukupuolten vaatimien palveluiden lisäämiseen.” Toimittaja Maija-Liisa Kämppi 26.11.2014