Suuri journalistipalkinto -ehdokkaat

Bonnier
Teksti
Jyrki Jantunen

Suuren journalistipalkinnon saajat julkistettiin keskiviikkona Helsingissä. Palkinnot jaetaan tänä vuonna seitsemättä kertaa.
Vuoden journalistiksi ovat ehdolla Tuomas Enbuske Yle Radio 1:stä, Susanna Reinboth Nelosen uutisista ja Hannu ToivonenSeura-lehdestä.

Vuoden juttu -sarjassa ovat ehdolla toimittaja Katri MerikallioSuomen Kuvalehden jutustaan ”Meri hädässä” sekä toimittaja Sami Sillanpää Helsingin Sanomien kuukausiliitteen jutustaan ”Koiran vuosi”. Kolmantena ehdolla on Ilta-Sanomien juttusarja ”Uutiskuva venäläisen retkikunnan sukelluksesta olikin Titanic-elokuvasta”. Juttusarjan tekijöinä ovat koululainen Waltteri Seretin sekä toimittajat Saku Pekka Sundelin, Jari Alenius ja Arja Paananen.

Vuoden journalistinen uudistus -sarjassa ehdolla ovat Aamulehden etusivu- ja uutissivustouudistus (työryhmä Ari Kinnari ja Minna Honkala), Maaseudun tulevaisuuden kuukausiliite Kantri (toimitussihteeri Mia Palokallio ja graafikko Pia Ouri) sekä aikakauslehti Olivia (päätoimittaja Nina Leino ja art director Tuomas Jääskeläinen).

Suuri journalistipalkinto on kustannusyhtiö Bonnierin perustama. Bonnier julkaisee Suomessa muun muassa Olivia-lehteä. Palkinnot jaetaan 12. maaliskuuta.

(STT 13.2.2008)