Poikkeuksellinen ikäluokka

Alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue on sulattanut sydämiä yli lajirajojen.

suoraan sanoen
Teksti
Simo Arkko

Tyttöjen U17-maajoukkue pelasi viime kevään EM- kisoissa itselleen huimalla tavalla paikan tällä viikolla alkaneisiin jalkapallon MM-kisoihin Uruguayhin. Kuinka paljon tätä on lajin sisällä arvostettu, Palloliiton tyttöjen huippujalkapallopäällikkö Marianne Miettinen?

”On ollut mahtava nähdä iso muutos arvostuksessa. Tätä saavutusta on ensimmäistä kertaa kohdeltu jalkapallotekona, ei tyttöjen jalkapallotekona. Ihmiset ovat ymmärtäneet miten isoja jalkapallomaita tämä joukkue on kaatanut: EM-kisoissa Hollannin ja Englannin sekä viimeisessä valmistavassa maaottelussa naisjalkapallon historian ensimmäisen kerran Saksan. Nämä tulokset ja ennen kaikkea rohkea pallollinen pelaaminen sekä omiin pallollisiin kykyihin uskova pelitapa on sulattanut sydämiä yli lajirajojen.”

Onko erityisesti tyttöfutis saanut nyt uutta nostetta EM-suoritusten ja huomion myötä?

”Uskon, että median kiinnostuksen myötä moni pikkutyttö on saanut mahdollisuuden omiin unelmiin ja itselleen idolin näistä hienoista pelaajista. Toivottavasti pelaajamäärät lähtevät huimaan kasvuun tämän myötä ja kentät täyttyvät pikku annikoista, annoista ja jenneistä.”