Suomen Kuvalehden toimittaja Risto Lindstedt ehdolla Suuren Journalistipalkinnon saajaksi

Suomen Kuvalehden toimittaja Risto Lindstedt on ehdolla Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon saajaksi Vuoden journalisti -sarjassa. Lisäksi ehdolla ovat toimittaja Anu Nousiainen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteestä ja toimittaja Esa Mäkinen Helsingin Sanomista.

”Risto Lindstedt ymmärtää ihmisen alituisen häilyväisyyden hyvän ja pahan, oikean ja väärän, ruman ja kauniin välillä. Hän kuvailee ihmisiä ja maailmaa hyväntahtoisesti hymyillen, hätäilemättä ja tärkeilemättä. Lindstedt on jutuissaan myös suomen kielen kehittäjä ja uudistaja. Hänen persoonallinen tyylinsä, jutturakenteensa, lauseensa ja uudissanansa osoittavat, kuinka elävä ja koko ajan uudistuva väline kieli voi olla taitavan journalistin käsissä. Viime vuoden helmiä oli Lindstedtin juttu Pyhiinvaellus Athosvuorella: Tuoksuu perillä olemiselta”, raati perustelee ehdokasvalintaa.

Suuri Journalistipalkinto jaetaan jo 11. kertaa. Palkinto jaetaan kolmessa sarjassa: Vuoden journalisti, Vuoden juttu ja Vuoden journalistinen teko.

Lindstedt on työskennellyt Suomen Kuvalehdessä vuodesta 1976. Vuodesta 1986 hän on ollut kirjoittava toimittaja, sitä ennen toimitussihteeri ja toimituspäällikkö.

Vuonna 2007 Aikakauslehtien Liitto palkitsi Lindstedtin vuoden parhaana kirjoittavana toimittajana.

Tutustu muutamaan Lindstedtin kirjoittamaan juttuun alla olevista linkeistä. Jutut ovat pdf-tiedostomuodossa.

Pyhiinvaellus Athosvuorella: Tuoksuu perillä olemiselta (SK 42/2011)

Athosvuoren pyhiinvaelluksella on helppo eksyä päänsä sisäisiin. Aamuisin voi aina yrittää uusiin suuntiin. Tai syvemmälle. Lue lisää.

Talo numero 28 (SK 13/2011)

Maalari maalaa taloa. Aunuksen Suuriselän kylässä kaikki on kovin harmaata. Vasta illan tullen Jorma Helenius käyttää sinistä ja punaista. Lue lisää.

Viimeiseen momenttiin (SK 23/2011)

Ei tallilla mitään rassata, siellä mietitään ja käsitöidään. Lue lisää.

Harhaileva totuus (5/2012)

Postiauto Ivaloon ei saavu määränpäähän. Ivan Pikalov ja muut partisaanit ovat hyökänneet sitä vastaan. Totuuskaan ei ole 69 vuodessa päässyt aivan perille. Lue lisää.

Kuva Markus Pentikäinen.