Suomen ja Venäjän lapsikiista on taas täällä – ”Eikö tämä käyty jo läpi?” kysyy Maria Guzenina

Venäläislasten huostaanotosta kiistellään jälleen. Edellisellä kerralla selvittelyyn tarvittiin presidentti, ulkoministeri ja Euroopan neuvosto.

Venäjällä on jälleen kohuttu Suomessa asuvan venäläispariskunnan lasten huostaanotosta. Petroskoista lähtöisin olevalta äidiltä on otettu huostaan kolme lasta.

Lukuisat venäläismediat ovat pyörittäneet juttua parin viikon ajan. Useissa mainitaan lähteenä ihmisoikeustaistelijaksi julistautunut, kohudosenttina tunnettu Johan Bäckman.

 

Edellisestä Venäjän ja Suomen välisestä lapsikiistasta on neljä vuotta aikaa. Tuolloin samainen dosentti Bäckman lietsoi Venäjällä tarinaa, jonka mukaan Suomen sosiaaliviranomaiset vainoavat venäläisiä vanhempia ja ottavat lapsia huostaan kansallisuudesta riippuen.

Kyse oli 6-vuotiaan Vantaalla asuneen pojan kohtalosta. Venäläiset välineet väittivät, että huostaanotto olisi johtunut siitä, että vanhemmat olivat läpsineet lasta. Lapsiasianvaltuutettu Pavel Astahov tviittasi, että Suomi on julistettava hengenvaaralliseksi paikaksi ulkomaalaisille lapsiperheille.