Suomalainen uutisvuosi 2011

jääkiekko
Teksti
Netta Vuorinen


Suomessa on tänä vuonna kirjoitettu paljon säästä: viime talvi oli erityisen kylmä ja luminen, kesä poikkeuksellisen lämmin ja kuluva talvi varsin lumeton sekä leuto.

Huhtikuiset eduskuntavaalit olivat nekin täynnä yllätyksiä. Perussuomalaisten iso jytky yllätti monet. Keskusta taas hurjan tappion ja menetti 16 edustajanpaikkaa. Hallitusneuvottelut tuntuivat kestävän iäisyyden.

Toukokuussa Suomi pokkasi jääkiekon MM-kullan. Saavutusta juhlittiin pitkään ja hartaasti. Mikael Granlundin kuuluisa ilmaveivi päätyi jopa postimerkiksi saakka.

Hellekesän jälkeen perussuomalaisten joukossa sattui muutamia lipsahduksia. Syyskuussa eduskuntaryhmä erotti Jussi Halla-ahon kahdeksi viikoksi. Halla-aho ehdotti Facebookissa, että Kreikassa valtaan pantaisiin sotilasjuntta.

Seuraavaksi perussuomalaisten eduskuntaryhmä antoi varoituksen Teuvo Hakkaraiselle tämän ehdotettua Suomessa asuvien somalien ja homoseksuaalien siirtämistä Ahvenanmaalle. Viimeisimpänä James Hirvisaari sai Kouvolan hovioikeudessa tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Joulukuussa Suomessa on jälleen puhuttu säästä. Suuressa osassa maata ei ole lunta. Vain pohjoisimmat järvet ovat jäätyneet, nekin heikommin kuin tavallisesti. Tapaninpäivänä alkanut myrsky riepotteli muun muassa eteläistä ja läntistä Suomea. Suurin osa tuhoista on jo korjattu, mutta joitakin kymmeniä tuhansia kotitalouksia on yhä ilman sähköä.

Mikä oli merkittävin uutistapahtuma Suomessa tänä vuonna? Katso kuvakertomus, kommentoi ja keskustele.

Katso myös kuvakertomus uutisvuodesta ulkomailla.

Kuvat Kaisa Rautaheimo ja Lehtikuva.