SK:n tiedot: Ministerin terveystietoja urkittu Hus-yhtymässä

Hallitus sai selvityksen tapauksesta, jossa Venäjän ja Suomen kaksoiskansalaista epäillään vakavasta tietoturvaloukkauksesta.

tietoturva
Teksti
Heikki Vento

Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen ministerin terveystietoja on urkittu Hus-yhtymässä, kertoo hallituslähde Suomen Kuvalehdelle. Lähteen mukaan asiasta kerrottiin valtioneuvostolle viime viikolla. Ministerin nimi ei ole SK:n tiedossa.

Hus tiedotti huhtikuun lopulla, että sen työntekijää epäillään vakavasta tietoturvaloukkauksesta. Hänen työsuhteensa on purettu ja asiasta on tehty tutkintapyyntö poliisille, Hus kertoi. Keskusrikospoliisi (krp) on aloittanut asiasta esitutkinnan.

Hallituslähteen mukaan epäiltynä on Husin maksuliikennettä hoitavassa reskontrassa työskennellyt Venäjän ja Suomen kaksoiskansalainen. Epäillyn kaksoiskansalaisuudesta kertoi aiemmin MTV Uutiset. Krp ei ole vahvistanut asiaa.

Ainakin yhden ministerin tietoja on katseltu luvatta. Husin mukaan luvaton katselu on kohdistunut satojen henkilöiden tietoihin. Hus on kertonut lähettävänsä tiedon kaikille asianosaisille kirjeitse.