SK:n lukijoilta: Metsäala ei jarruta ilmastotoimia

Omissa toimissaan metsäala lisää ilmastotoimia jatkuvasti, kirjoittaa Suomen Metsäyhdistyksen edustaja.

Profiilikuva
Kirjeitä
Teksti
Suomen Kuvalehti
Suomen Kuvalehti

Metsäala ei jarruta ilmastotoimia

Euroopan parlamentin jäsen Silvia Modig kummasteli (Puheenvuoro, SK 30/2021) metsäteollisuuden lobbausta unionin metsäsääntelyä vastaan.

En tiedä, miksi Modig tahtoo väheksyä koko metsäalan huolta vain metsäteollisuuden mielipiteenä. Vastaavaa olisi sanoa elintarvikesektorin kannanottoja vähittäiskaupan mielipiteeksi. Miksi väheksyä esimerkiksi ammattiyhdistysten ja metsänomistajien edunvalvontaa tällä tavalla?

Modig kirjoittaa, että ”ei EU uhkaa suomalaista metsätaloutta, vaan ilmastonmuutos”. Metsäalan kritiikki on kuitenkin kohdistunut ennen muuta siihen, että komission tarjoamat keinot eivät kaikki auta ilmastonmuutoksen torjunnassa, vaan jopa haittaavat sitä. Kyse on näiden toimien torjumisesta, ei ilmastotyön viivyttämisestä, niin kuin Modig väittää. Omissa toimissaan metsäala taas lisää ilmastotoimia jatkuvasti.

Modigin mukaan komissio vaatii päätöksissään tukeutumista tieteeseen. Valitettavasti tämä ei näytä aina toteutuvan metsäasioissa, mistä unionin avohakkuukannanotot ovat selvä osoitus.