SK:n jakelussa häiriöitä - syy postin lakoissa ja ylityökiellossa

lakot
Teksti
SK:n toimitus

Postinjakelu takkuaa edelleen. Posti- ja logistiikka-alan unionin Paun pistelakot ja yli- ja lisätyökielto viivästyttävät postinkulkua viime viikon tapaan.

Myös Suomen Kuvalehden jakelu häiriintyy, eikä lehti ole kaikilla tilaajilla perjantaina.

Tilaajat voivat lukea viikon SK:n digilehtenä. Kirjautuminen vaatii asiakastunnuksen ja sähköpostiosoitteen. Lisätietoja voi kysyä Otavamedian asiakaspalvelusta, sähköpostitse asiakaspalvelu@otavamedia.fi tai puh. (09) 156 665 (avoinna ma-pe 8-17.)

Tänään perjantaina Pau järjestää lakkoja Pohjois-Suomessa. Niiden takia postinjakelu viivästyy seuraavilla postinumeroalueilla 90400 Oulu, 90440 Kempele, 92100 Raahe, 93600 Kuusamo, 94100 Kemi, 95400 Tornio, 96100 Rovaniemi ja 98100 Kemijärvi.

Posti päivittää tietoja lakosta tilannetiedotteilla ja antaa ohjeita.

Postin arvion mukaan lakot aiheuttavat 2-3 vuorokauden viiveen postinjakeluun. Se tarkoittaa, että osa postista päästään jakamaan vasta ensi viikon puolella. Viive koskee kirjeitä, aikakauslehtiä, mainoksia ja paketteja.

Lisäksi yli- ja lisätyökielto aiheuttaa häiriöitä edelleen eri puolella Suomea, Posti tiedottaa.

Pau haluaa pistelakoilla ja yli- ja lisätyökiellolla vauhdittaa työehtosopimusneuvotteluja. Paun mukaan ”posti on rakennemuutosala, jota ravistelee lähivuosina tuhansien henkilöiden irtisanomiset” ja ”lakisääteinen postipalvelu vaatii myös tulevaisuudessa riittävästi työntekijöitä, jotka tulevat palkallaan toimeen”.

Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat tänään perjantaina klo 10.