SK selvitti: Näin KRP:n tutkija hankki skootterin ”Malmin naiselle”

”Olen mennyt liian syvälle tähän juttuun”, sanoo rikosylikonstaapeli.

Jari Aarnio
Teksti
Pekka Anttila

Kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiola harkitsee esitutkinnan käynnistämistä yhtä Aarnio-jutun tutkijaa vastaan. Kyseinen KRP:n poliisi on jutun avaintutkijoita, sillä hän on yksin vastannut niin sanotun Malmin naisen kuulusteluista. Nainen on syyttäjän pääkuultava Jari Aarniota vastaan.

Rikosylikonstaapeli kertoo nyt Suomen Kuvalehdelle, että juttu on vaikuttanut häneen rankasti.

”Olen mennyt liian syvälle tähän juttuun. Olen ottanut sen niin henkilökohtaisesti, että on ollut aika kovaa nähdä miten se häneen ja hänen perheeseensä vaikuttaa”, mies sanoi Suomen Kuvalehdelle syyskuun lopulla. KRP:ssä käynnistettiin sisäinen selvitys tapahtumista lokakuun alussa.

Parhaillaan oikeudessa käsiteltävässä Jari Aarnioon liittyvässä huumausainejutussa syyttäjä vaatii ”Malmin naiselle” viidestä törkeästä huumausainerikoksesta vähintään kahdeksan vuoden tuomiota. KRP:n tutkija kertoo olevansa järkyttynyt syytteistä. Hänen mukaansa vähempikin olisi riittänyt.

”Hän on kuitenkin selvittänyt asiaa ja ottanut vastuun siitä, että vankilaa siitä hänelle tulee. Koen että olen tehnyt kovaa duunia, istunut pitkään hänen kanssaan ja yrittänyt saada häntä selvittämään asioita. Koen että olen vastuussa siitä, että henkilölle tuon selvittämisen jälkeen vaaditaan kahdeksaa vuotta vankilaa”, poliisimies sanoo.