SK paljastaa: Näin EK painosti Lex Nokian vastustajia

Suomen Kuvalehden haltuunsa saama sähköpostiviesti osoittaa, että Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen painosti aggressiivisesti ja rankalla kielenkäytöllä Akavan vaikuttajia keväällä 2007 Lex Nokian taakse. Hän käskytti korkeasti koulutettujen keskusjärjestöä hyväksymään sähköisen viestinnän tietosuojalain.

sähköposti


Jyrähdys Etelärannasta. EK:n johtaja Lasse Laatunen piiskasi akavalaisia Lex Nokian taakse rajulla sähköpostilla huhtikuussa 2007. (Klikkaa kuva suuremmaksi).

lasse laatunen

Kaksi akavalaista johtajaa sai Laatusen koneelta lähetetyn äreän meilin 28. huhtikuuta 2007 klo 23.49. Viestin sisältö oli karua luettavaa. Se kuuluu sanatarkasti:

”Minun kärsivällisyyteni tämän asian suhteen on loppu. Olisi pitänyt olla jo kauan sitten. Olen ollut turhan pitkämielinen. Ei olisi pitänyt. Tulen haastamaan rikollisten suosijat ja viranomaisvallan väärinkäyttäjät tässä prosessissa. En lepää ennen kuin he joutuvat vastuuseen ja häpeään. Tiedän heidät”, Laatunen kirjoitti.

Allekirjoituksena oli vain yksi kirjain: L.

Akava kuului vuonna 2004 säädetyn sähköisen viestinnän tietosuojalain toteutumista tarkkailleeseen seurantaryhmään, jossa oli eri työmarkkinaosapuolten edustajia. Akava suhtautui kielteisesti lain tiukentamiseen. Se koki Lex Nokian kohdistuvan ensisijaisesti akavalaisiin ylempiin toimihenkilöihin – insinööreihin, diplomi-insinööreihin ja ekonomeihin.

SK:n haltuunsa saama materiaali osoittaa, että EK:n palavereihin, joissa Lex Nokiaa pohjustettiin, osallistui myös Nokian korkeita edustajia.

SK seuraa asiaa. Lisää tietoa luvassa myöhemmin tänään.

Teksti
Matti Simula
Kuva
Nina Dodd / Lehtikuva

Keskustelu
Hyväksytkö Lex Nokian?