SK 25 vuotta sitten

poliisi
Teksti
Suomen Kuvalehti

Rage Abdullahi Ali on suostunut olemaan koko päivän eksyksissä edistääkseen suomalaisen poliisin ammattitaitoa ja palvelualttiutta. Alin yhdenmiehen rasti ei ole hankalin paikka poliisien taitomestaruuskilpailuissa Tampereella. Ali on hyväntuulinen asiakas, joka sujuvasti englantia puhuen haluaa vain tietää, miten Vaajakadulta pääsee Poliisiopistolle. Kynää ja paperia ei saa käyttää eikä saattamaan lähteä.

Somaliin törmääminen ei ole sokki poliisille, mutta eroja syntyy tälläkin rastilla. Rasti­valvoja arvioi, miten selkeästi partio pystyy antamaan ohjeita englanniksi, ja Ali taas jakaa pisteitä suhtautumisesta yleensä.

Poliisien kolmansissa taitomestaruuskilpailuissa olivat koolla lääninkisoissa voittaneet joukkueet, siis eräänlainen mestareiden liiga, peruspoliisit, jotka Firman sisällä kulkevat koodinimellä ”kenttäsiat”.

Kisassa käydään läpi kolmetoista rastia, jotka ovat suoraan partioiden perusarjesta. Se voi tarkoittaa muutamaa kirveenheiluttajaa, kuorman kitkakertoimen laskemista raskaan liikenteen valvonnassa, teknistä tutkintaa, ravintolaratsiaa tai karamellivarkaita.