25 vuotta sitten

SK:n arkistosta: Ruutunelosen yhdistelmä – Erkkojen rahat ja PTV:n ohjelmat – nostatti kylmiä väreitä Sdp:ssä. SK:n lukijat yrittivät arvata, mitä ministeri Väinö Leskisen muovikassissa oli.

SK:n ARKISTO
Teksti
Suomen Kuvalehti

Kilpailu neloskanavasta on kahden kauppa: voiton vie joko ennakkosuosikki Ruutunelonen tai nuorekas haastaja A4 Media.

Hallituspuolueet muovaavat kantojaan ministeriryhmissä. Vihreät ja vasemmistoliitto lasketaan A4:n tukijoiksi. Rkp:ssä A4:llä on sympatioita, mutta kannan ratkaisee hakijan kyky rahoittaa digitaalitelevisiota. Kokoomus kallistunee Ruutunelosen puolelle.

Ruutunelosen yhdistelmä – Erkkojen rahat ja PTV:n ohjelmat – on nostattanut kylmiä väreitä Sdp:ssä, jossa on perinteisesti valitettu viestinnän keskittymisestä ja massaviihteen lisääntymisestä. Mutta monen demarin mielestä järkisyyt puhuvat varman päälle pelaamisen puolesta. Vakaa ja vauras taustayritys takaa, että Yleisradio saa rahansa ja digitalisoiminen kolmannen maksumiehen.

A4:n kumppanina toimivan luxemburgilaisen CLT:n osaaminen kyllä tunnustetaan, mutta sitä pidetään vieraana ja kasvottomana. Laadun takeina ovat Liisa Akimoff, Markus Leikola ja Harri Saukkomaa, joilla on tunnustetut näytöt journalisteina. Mutta onko se tarpeeksi kanavan pyörittämiseen?