Joulupukki tahtoo kunnon päämajan

Joulupukki on juuri päättänyt elämänsä hurjimman vuoden. Erityisesti joulukuu oli villiä menoa, kuten aina, mutta nyt tavallistakin villimpää: ukkoa kävi napapiirillä kättelemässä toistakymmentätuhatta turistia pelkästään Britanniasta.

Heistä kaikki eivät kuitenkaan olleet tyytyväisiä. Maailman lehdistöön levisi hälyjuttuja siitä, kuinka viattomat silkohapset joutuivat jonottamaan 35 asteen pakkasessa pukille pääsyä. Joulupukki liikuskeli autolla eikä antanut lapsille lahjoja, poroajelu kesti vain puoli minuuttia ja ruokakin oli kehnoa. Paluumatkalla muuan brittiryhmä reklamoi palvelujen heikkoudesta kirjallisesti ja vaati rahojaan takaisin.

Pukista kirjoitettiin sentään paljon muutakin, myös myönteistä. Rovaniemellä vieraili viime vuoden aikana melkein sata televisiofilmiryhmää. Määrä lähes kaksinkertaistui edellisestä vuodesta. Jouluviikolla bongattiin ainakin kahdeksan kuvausryhmää.

”He tulivat tänne ilman mitään erityissatsauksia, kaikki eivät edes ottaneet yhteyttä meihin, mikä osoittaa että he ovat todella kiinnostuneita Suomen Joulumaasta”, sanoo Aaro Lehtoniemi, Rovaseutukuntayhtymän toimitusjohtaja.