EU ei ole enää peto

Kronikka: Aika näyttää, liittyykö EU Raamatun profetioihin, Bjarne Kallis arveli.

Kristillisen liiton uusi puheenjohtaja Bjarne Kallis on muuttamassa puolueensa EU-linjaa pragmaattisemmaksi. Ensi töikseen Kallis on lähtenyt vauhdittamaan vuoden 1994 lopulla pöydälle jäänyttä Skl:n jäsenyyshakemusta Euroopan kristillisdemokraattisten puolueiden järjestöön EUCD:hen.

Kalliksen mielessä on kompromissi, jossa kristilliset eivät sitoudu EU:ta kehittäviin hankkeisiin mutteivät myöskään torju niitä. Tällainen ratkaisu vastaa pitkälti Kalliksen henkilökohtaista näkemystä esimerkiksi Euroopan talous- ja rahaliitosta Emusta.

”Näillä näkymin yhteisestä rahasta ei ole sellaista hyötyä, että markasta pitäisi luopua. Voi kuitenkin olla, että joskus tulee aika, jolloin se saattaisi olla jopa Suomen etu. Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.”

Kallis on muutenkin karsimassa kristillisen liiton EU-linjasta ideologista paatosta. Hän vakuuttaa Skl:n kunnioittavan kansanäänestyksen tulosta ja hyväksyvän Suomen EU-jäsenyyden. ”Ei voi ajatella, että eroaisimme.”

 

Kallis vierastaa Skl:ssäkin taannoin jalansijaa saanutta näkemystä EU:sta Ilmestyskirjan petona.

Hänen mielestään kukaan ei pysty sanomaan, liittyykö EU jotenkin Raamatun profetioihin.

”Aika näyttää, mutta meidän pitää toimia tänä päivänä tässä maailmassa. Ainoastaan jos olemme täysin vakuuttuneita, että jokin asia on vastoin Jumalan sanaa, meidän pitää olla tiukkoina. EU ei ole tällainen asia.”

Tuomo Lappalainen