Sebastian Tynkkynen palautettava BB-taloon - ja muita nuorisojärjestöjen kohuja

Kokoomusnuorten kyseenalaiset sutkautukset on usein tuomittu puoluetasolla.

Ben Zyskowicz
Teksti
Milja Rämö

Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kohautti Facebook-kirjoituksellaan. Tynkkynen haluaa pysäyttää islamisaatioksi kutsumansa ilmiön. Hänen mukaansa ilmiö pysäytettäisiin rajoittamalla muslimien maahanmuuttoa sekä pohtimalla keinoja poistaa Suomessa olevia muslimeja.

”Mitä vähemmän Suomessa on islamin lähettiläitä, sitä parempi. Mitä vähemmän meillä on muslimeja, sitä turvallisempaa”, kirjoitti Tynkkynen. Samassa kirjoituksessa hän näki vahvan linkin monikulttuurisuuden, islamin ja terrorismin välillä.

Tynkkynen on saanut paljon kritiikkiä kirjoituksestaan. Turun yliopiston politiikan tutkija Erkka Railo arvioi Twitterissä kirjoituksen olevan kansankiihotusta.

Pian perussuomalaiset nuoret julkaisivat kannanoton, jossa he esittävät uskonrauhan rikkomista ja kansanryhmän kiihottamista vastaan olevien lakipykälien poistoa. Heidän mukaansa lakipykälät ovat liian monitulkintaisia.

Perussuomalaiset ja puheenjohtaja Timo Soini eivät ole kommentoineet Tynkkysen kirjoitusta. Sen sijaan hallituspuolue kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz tuomitsi Tynkkysen kirjoitukset.