Sdp:n varapuheenjohtajat uusivat paikkansa

Ilkka Kantola
Teksti
Leena Sharma

Sosiaalidemokraattien puoluekokousedustajat ovat ilmeisen tyytyväisiä varapuheenjohtajiinsa, sillä kaikki kolme kaksi vuotta sitten Hämeenlinnassa valittua uusivat paikkansa.

Sdp
Kokouksen valinnat: Pia Viitanen, Maria Guzenina-Richardson, Mikael Jungner, Jutta Urpilainen ja Ilkka Kantola. Kuva Petri Kaipiainen.

Ainoastaan järjestys muuttui. Toissavuoden kakkonen Maria Guzenina-Richardson nousi nyt ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi 327 äänellä.

Ilkka Kantola putosi ykkössijaltaan pykälän alaspäin, mutta valittiin silti selvästi 310 äänellä toiseksi varapuheenjohtajaksi.

Pia Viitasen vetoomus halusta jatkaa keskeneräistä työtä tuotti myös tulosta: hän valittiin kolmannelle sijalle 284 äänellä.

Etukäteisveikkauksissa Viitasen kaatajaksi uumoiltu Susanna Huovinen jäi neljännelle sijalle selvällä erolla, hän sai äänestyksessä 187 ääntä.

Kun myös Jouni Backman uusi puoluevaltuuston puheenjohtajan paikkansa, jäi Mikael Jungnerin valinta puoluesihteeriksi demarikokouksen ainoaksi merkittäväksi henkilövaihdokseksi. Tällä tiimillä puolue lähtee nyt tavoittelemaan eduskuntavaalivoittoa – tämän hetken galluptulosten perusteella reilusti kokoomuksen takaa mutta kuitenkin keskustan edeltä.

“Nyt on paljon vakavampi paikka kuin kaksi vuotta sitten: vaalit lähestyvät ja vastuu alkaa painaa”, Kantola totesi tiedotustilaisuudessa valinnan jälkeen.

Kantolan mukaan hallitukseen meno ei välttämättä ole kiinni vaalivoitossa. Jos demarit tulisivat kakkoseksi, hallituspohja voittajan kanssa olisi mahdollinen mikäli sisältökysymyksistä päästäisiin yhteisymmärrykseen.

“Mutta kyllä liima kokoomuksen ja keskustan välillä on kova eli kyllä paalupaikka pitäisi saada”, lisäsi Viitanen.