Satavuotias Suomen Kuvalehti juhli monin tutuin kasvoin – katso kuvat!

100-vuotias Suomen Kuvalehti juhli Helsingin Vanhalla ylioppilastalolla torstaina 3. marraskuuta 2016. Kysyimme vierailta, mitä SK heille merkitsee ja miten ilta on sujunut.

#SK100
Teksti
Sanna Ihalainen Milka Valtanen
Kuvat
Tommi Tuomi
J8A0189-2

Rauli Virtanen, ulkomaantoimittaja

”Kun SK täytti 85 vuotta, satuin olemaan lehden journalistipalkinnon saaja. Huomaan, että aika menee hirveän nopeasti. 100-vuotias Kuvalehti merkitsee kunnioitettavaa jatkumoa, perinnettä, joka ei voisi toimia ilman jatkuvaa uudistumista ja ajassa olemista. 100 vuotta on mediamaailmassa uskomattoman pitkä aika.”


J8A0158-2

▶ Jaakko Saariluoma, juontaja

”Kuvalehti on laadukas julkaisu kaiken pinnallisen journalismin keskellä. Oli hienoa saada olla juontamassa juhlaa ja nähdä sadan vuoden historiikki.”


J8A0063-2

▶ Riitta Uosukainen, valtioneuvos

”On ihanaa olla täällä, vaikka ilta onkin vasta alussa. Onneksi meillä on Suomen Kuvalehti. Olisi kamalaa, jos sen ilmestymisessä olisi jotain häikkää.”

”Kerran eräs tuttavani väitti, ettei ehdi lukea Kuvalehteä kiireen vuoksi. Sanoin hänelle, että älä siinä nyherrä – minäkin ehdin aina lukea Kuvalehden, vaikka olisi mitä kiireitä.”


J8A0140-2

▶ Ben Zyskowicz, kansanedustaja

”Suomen Kuvalehti on erityisen tärkeä julkaisu kaikille poliitikoille, jotka haluavat säilyttää yleissivistyksensä. Olen duunaritaustaisesta perheestä, eikä lapsuudenkodissani luettu Suomen Kuvalehteä. Se tuli elämääni vasta yliopistoaikana poliittisen heräämisen mukana.”

”Olen vanhan liiton mies, ja aion jatkossakin lukea artikkelit paperilta. Silti olen huomannut, että Kuvalehti on vastannut hyvin digitalisaation haasteisiin. Se uutisoi usein ensimmäisenä tärkeistä asioista.”


J8A0049-2

▶ Leena Sharma, SK:n toimittaja

”On ihanaa juhlia ihanaa työpaikkaa. Olen vuorotteluvapaalla, ja täällä näkee pitkästä aikaa työkavereita. SK:n perinne on hieno ja pitkä. Jos tässä juhlittaisiin 10-vuotiasta lehteä, fiilis olisi erilainen.”

▶ Jussi Niinistö, puolustusministeri

”Tulen kodista, jossa Suomen Kuvalehteä on luettu aina, ja olen päässyt SK:n toimittajan kanssa myös naimisiin. SK on harvinaislaatuinen julkaisu, jollaista ei muista Pohjoismaista löydy. Suomessa on sivistystahtoa. Suomalaiset haluavat juttuja, joissa on sisältöä eikä pelkkiä kuvia.”


J8A0144-2
SK 1/1926.

▶ Heikki A. Reenpää, Otavan toimitusjohtaja vuosina 1968–1978

”Ilta on sujunut hyvin, minähän olen tavallaan juhlien isäntä. Tällainen tilaisuus huokuu tiedotusvälineiden keskinäistä arvonantoa. Se on erityisen tärkeää nykypäivänä, koska mediat kilpailevat toisiaan vastaan.”

”Olen lukenut Suomen Kuvalehteä koko ikäni, ja vuonna 1926 pääsin jopa kansikuvapojaksi. Kuva oli hieno: siinä on neljävuotias poika, joka puhkuu intoa Suomen itsenäistymisestä.”


J8A0173-2

▶ Matti Rönkä, toimittaja ja kirjailija

”Olen kotoisin maalta ja vaatimattomasta, kunnollisesta kodista. Meille tuli Suomen Kuvalehti. Esimerkiksi vuonna 1967 julkaistu SK:n historiakirja oli minulle erittäin merkittävä teos.”


J8A0129-2

▶ Heli Laaksonen, runoilija

”Olen tullut paikalle riemumielin, sillä olen ollut SK:n fani noin 20 vuotta.”

”Suomen Kuvalehti merkitsee minulle koko ajan enemmän. Kun ympärillä vain kevenee, niin se erottuu, mikä on painavaa. SK vie keskustelua uusiin suuntiin ja tuo maailmaa maakuntiin.”