Sanomien Mikael Pentikäinen: Medialle julkisen palvelun rahasto

media-ala
Teksti
SK:n toimitus

Suomeen tulisi perustaa budjettivaroin rahoitettava Julkisen palvelun rahasto, jonka kautta tuettaisiin niin Yleisradion kuin kaupallisenkin median julkisen palvelun toimintaa. Näin esittää Sanomalehtien liiton hallituksen puheenjohtaja Mikael Pentikäinen.

Hän kirjoittaa tämän päivän Helsingin Sanomissa, että nykyinen televisiomaksu on tullut tiensä päähän. Pentikäinen on Helsingin Sanomia kustantavan yhtiön toimitusjohtaja.

Julkista palvelua, kuten ruotsinkielistä ja alueellista uutistoimintaa, kevyen musiikin radiokanavia, orkesteria ja urheilutoimintaa voitaisiin Pentikäisen mielestä kilpailun kautta toteuttaa tehokkaammin.

Kilpailuttaminen ja rahaston ohjaaminen kuuluisivat Julkisen palvelun neuvostolle, johon kuuluisi mediayrityksistä ja arkipolitiikasta riippumattomia asiantuntijoita.

Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner vastaa HS:ssa Pentikäiselle, että byrokratisoimalla Ylen toiminta neuvostoin nujerretaan luovuus. Hänen mielestään puheenvuorossa paistaa huoli liian vahvasta Ylestä.

Mikael Pentikäinen on myös STT:n hallituksen varapuheenjohtaja.

Lähde STT